Какви видове ключови думи съществуват?

3-tipa-kliuchovi-dumi
Съществуват три типа ключови думи, описани според тяхната дължина:

Ключови думи с къса опашка
Ключови думи със средна опашка
Ключови думи с дълга опашка

И според SEO Pressor, „Кой тип ключова дума искате да използвате за вашия маркетинг зависи много от типа трафик, който искате да насочите към вашия сайт. Тъй като ключовите думи стават по-дълги, обемът на търсене става по-малък. Въпреки това, всички други показатели, като проценти на конверсия, са в полза на ключовите думи с дълга опашка.

Ключови думи с къса опашка
Ключовите думи с къса опашка са с дължина от една до две думи.
Тези ключови думи се търсят най-много, но и там конкуренцията е най-голяма. Коефициентът на реализация обаче е най-нисък, тъй като тези ключови думи нямат толкова добра насоченост.

Ключовите думи с къса опашка са трудни за класиране и за да стигнете до първа страница в Google с тях може да похарчите много пари и време. Ето защо е по-добре да пропуснете тези видове ключови думи, когато правите проучване на ключовите си думи, освен ако не правите оптимизация за търсачки за голяма и добре утвърдена марка.

Ключови думи със средна опашка
Ключовите думи със средна опашка са с дължина между три до четири думи.
Тези ключови думи са с умерен или среден обем на търсене и средна конкуренция. Процентите на реализация също са скромни, защото тези ключови думи са по-насочени към търсещия.

Ключовите думи със средна опашка е добре да избирате, когато правите проучване на ключови думи, тъй като на пазара има много неизползвани термини. Често можете да намерите термини от три до четири думи, които са лесни за класиране на първата страница на Google за всеки бизнес.

Ключови думи с дълга опашка
Ключовите думи с дълга опашка съдържат пет или повече думи.
Тези ключови думи имат най-нисък обем на търсене, но и при тях конкуренцията е най-малка. Въпреки това процентът на реализация е най-висок, защото тези ключови думи са много фокусирани върху търсещия.


Когато правите проучване на ключови думи за нов уебсайт или ако искате по-целенасочени продажби ключовите думи с дълга опашка са най-добрият вариант, на който можете да се спрете. Това е така, защото все още има много скрити скъпоценни камъни за оптимизиране.
Освен това, избирането на ключови думи с дълга опашка е добър начин да подобрите бързо SEO, за да генерирате повече трафик. По-големите марки често пропускат ключовите думи с дълга опашка, когато правят проучване на ключови думи, защото смятат, че те не са особено важни. Тези компании предпочитат да прекарват времето и да използват парите си за ключови думи с голям обем на търсене, къси и средни ключови думи.